Despre asociatie

Fotografia mea
In 2010 am adus Asociatia Oameni Pentru Arta la Dealu Frumos,in efortul de a transforma centrul civic al satului in bine,de a initia proiecte privind educatia si sensibilizarea copiilor,dar si a populatiei spre patrimoniu, de a sprijini proiectele Centrului de Studii in Arhitectura Vernaculara de aici(Aici insa,nu aude nimeni).

marți, 7 mai 2013

..INSIDE OUTSIDE IN-BETWEEN" 2 Dealu Frumos,aprilie 2013(Sau,Scoala altfel)

     Apropos de ,,Şcoala altfel",acea săptămână a fost un balon de oxigen pentru şcolarii mici.La oraş,elevii au vizitat biblioteci,muzee,fabrici,aeroporturi,instituţii de calcul,teatre,alte locuri de cultură.La sat(Dealu Frumos),copii au fost duşi pe vale,la...cazanul de rachiu.Observ că e o practică,atât din partea şcolii,cât şi din partea primarilor de ţară,de a forma tâmpiţi. Ştim de ce,da nu-i corect !
     Revenind,studenţi ai UAUIM Bucureşti, ,,Transilvania"Braşov şi New Desing University St.Polten,Austria,au revenit la Centrul de Studii în Arhitectura Vernaculară Dealu Frumos si,sub coordonarea prof.Tomas Groneger,au dat frâu liber imaginaţiei.
     32 studenţi au,,scanat" satul şi în şapte zile de lucru au realizat proiecte-propuneri pentru amenajarea unor spaţii din sat uitate de primărie.Pardon,de natură.
     Sute de poze,sute de desene,studii etnografice,sociologice,conferinţe,
discuţii,multă bere,multă votcă,cafea,,gârlă",toate au dus la creerea unor lucrări de excepţie.
S-a lucrat după filozofia grupei.

      Ultima seară a fost dedicată prezentării lucrărilor în faţa profesorilor,a celorlalţi studenţi,a invitaţilor.


    La anul,am vrea ca unele proiecte sa se concretizeze în sat.Cu drag,până la anul !!!!!!!!!!!!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu