Despre asociatie

Fotografia mea
In 2010 am adus Asociatia Oameni Pentru Arta la Dealu Frumos,in efortul de a transforma centrul civic al satului in bine,de a initia proiecte privind educatia si sensibilizarea copiilor,dar si a populatiei spre patrimoniu, de a sprijini proiectele Centrului de Studii in Arhitectura Vernaculara de aici(Aici insa,nu aude nimeni).

duminică, 20 mai 2012

,,INSIDE OUTSIDE IN-BETWEEN`` Dealu Frumos 13-19 mai

    
     Centrul de Studii în Arhitectura Vernaculară Dealu Frumos/Sibiu ,a UAUIM Bucureşti,a găzduit un frumos şi interesant atelier internaţional ,13-19 mai 2012.

     Studenţi designeri de la Universitatea,,Transilvania” Braşov, New Design University St.Polten Austria şi...Universitatea de Arhitectură şi Urbanism,,Ion Mincu” Bucureşti,s-au ,,întrecut” în concepte privind relaţionarea dintre om şi spaţii,inside,outside,in-between,

accentul fiind pus pe respectarea proporţionalităţilor,a planurilor şi volumetriilor propuse.

     Studenţii austrieci,au propus, ca în două sesiuni,seara,să se discute despre multiculturalismul din sat,urmând ca într-o viitoare întâlnire,să se pună în discuţie posibilitatea de a contribui la dezvoltarea unor puncte ale satului(de ce nu şi a mentalităţi satului).

   

     În penultima zi,sătenii au putut participa la prezentarea proiectelor şi la discuţii.Pentru câteva momente,toată lumea a intrat în ,,mintea” studenţilor,apreciind modul de gândire împletit cu fantezie şi cunoştinţe.

     În ciuda timpului nefavorabil,30 de studenţi şi profesori au lucrat,atât la machete,cât şi la dezvoltarea conceptelor,de dimineaţă până seara şi de seara până dimineaţa.Viaţă de student!

     S-a lucrat şi 20 ore/zi,dar…s-au şi golit magazinele satului,nu de biscuiţi şi marmeladă(ca altădată),ci de votcă şi bere.Cât ar duce un râu !

     Seara prezentărilor s-a prelungit cu un show pirotehnic,prezentat de o studentă austriacă,dans şi,cum spuneam,multăăăăăă bere.

     A fost un workshop instructiv şi productiv,dar care mi-a adus aminte că la sfârşitul lui iulie,un alt atelier,produce ,,arhitecţi” urcaţi pe macarale,protestând la mersul cu maşina!

     Dar până atunci,peste câteva zile,câţiva elevi ai Colegiului Naţional de Arte ,,Igor Vieru” din Chişinău şi profesorii lor,vor da drumul creativităţii,într-o tabără de pictură.

     Şi iată,satul trăieşte !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu